Kreativt att runda betygsystemet

image85Skriftliga betyg får, än så länge, inte ges förrän i årskurs åtta. Detta står i skollagen och gäller alla skolor oavsett de är kommunala eller fristående. Av såväl svenskarna i allmänhet som av eleverna i grundskolan finns det en klar majoritet som vill ha betyg oftare och tidigare. Moderaterna och de övriga borgerliga partierna delar denna uppfattning. Det är självklart ett stöd för eleven att få svart på vitt hur studierna går. Förändringar i betygssystemet är att vänta nu när vi har en alliansregering.

Idag gäller dock förbud att ge betyg före åttan. Detta har Maria Elementarskolan på Södermalm hittat ett sätt att runda. Där ger man betyg redan från tredje klass till de som så önskar. Deras idé är lika enkel som genial. Förbudet gäller skriftliga betyg. Därför ger de inte betygen skriftligt utan muntligt. Det finns ännu ingen socialistisk regel som förbjuder föräldrarna att anteckna den information skolan ger.

En förälder anmälde förra året skolan till Skolverket som dess bättre friade. Nu har samma förälder begärt omprövning. Man kan fundera över vad som driver denna person. Betygen är frivilliga. Det är bara att tacka nej om man av någon outgrundlig anledning inte vill veta hur det går för ens barn i skolan. Denna förälder kämpar alltså för att förhindra andra föräldrar och elever som önskar betyg att få det. Helt sjukt!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0