Ohlys sjuka demokratisyn

image115image113I Ekots lördagsintervju talade vänsterpartiets partiledare Lars Ohly om sin syn på demokrati. Det är intressant att höra vad en sann kommunist har att säga om denna fråga. Det är ingen hemlighet att vänsterpartiet aktivt stöttat diktaturer genom åren. Sent omsider tvingades Ohly att lägga etiketten kommunist på hyllan. Inte för att han ville det utan för att mediadrevet mot honom blev en allt för stor belastning.

Är den nuvarande regeringen odemokratisk?

- Ja, de står för en politik som definitivt minskar demokratins omfattning och det blir mindre möjligt att styra genom demokratiska medel och mer möjligt att styra med den makt som ägandet ger till exempel.


Men menar du att, för att de har en annan politik än vad ni har så är de odemokratiska?

- Ja, men skulle man inte kunna diskutera de demokratiska följderna av att man faktiskt gör sig av med det gemensamma ägandet och inte inser att ägande ger makt då tror jag att man är ute på farliga vägar.

Lars Ohly är fortfarande en kallhamrad kommunist. Hans resonemang ligger helt i linje med de idéer som låg till grund för Sovjet. Där påstod man också att man hade demokrati. Att bara ett parti var tillåtet gjorde att de vann jordskredssegrar i valen. Vad kul för Mona Sahlin att ha sådana kamrater!


Kommentarer
Postat av: Ole Dahlberg

Lars Ohly är en mycket sjuk människa som inte haft en en enda realistisk eller finansierad tanke i sitt huvud de senaste 15 åren...



Han är en simpel kommunist som överlever pga att svenska folket - varje jul - luras att tro att kommunister är givmilda blondlockiga Karl-Bertil Jonsson-figurer...



2008-05-11 @ 00:29:41
URL: http://politikbloggen.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0