Vem ställer krav på föräldrarna?

image76I Svenska Dagbladet kan man idag läsa rubriken "Barn stängs av från förskolan". Artikeln handlar om att fyra av fem svenska kommuner stängt av förskolebarn sedan föräldrarna inte betalt avgiften.

I artikeln uttalar sig barnombudsmannen (BO) Lena Nyberg, före detta socialdemokratisk politiker. Hennes kommentarer vänder sig uteslutande mot kommunerna. Nyberg efterlyser en bättre dialog mellan kommunen och föräldrarna. Tror hon inte att det sker en dialog redan idag? Vidare säger hon att det måste gå att komma överens med föräldrarna om en annan lösning. Vad bra! Nästa gång vi har obetalda fakturor ska vi kontakta barnombudsmannen.

Kära barnombudsman och Svenska Dagbladet. Rubriken på artikeln borde istället vara "Föräldrar tar inte ansvar för sina barn". Det är anmärkningsvärt hur etablissemanget gång på gång lastar samhället för att enskilda människor inte tar ansvar. Vi har en maxtaxa som innebär att kommunerna subventionerar barnomsorgen med 90 procent av kostnaden. Om vuxna människor väljer att ha barn är det rimligt att de också tar ansvar för dem. Att betala tio procent av kostnaden för förskolan är en bra början.

Kommentarer
Postat av: Annika

En sådan kommentar är så klassisk socialdemokratisk..Ingen vuxen ska behöva ta ansvar och när man ställs mot väggen och får ett krav på sig skyller man bara på samhället och att man inte fått något stöd!!! Usch, vad trött man blir..

2008-04-08 @ 11:07:46

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0