I höst startar Peab byggymnasium


PRESSMEDDELANDE

Henrik Kelfve (m)

Skolkommunalråd i Solna




Byggjätten Peab - med stor verksamhet i Solna - startar byggymnasium i Solna. Skolverket har sagt okej och i höst blir det skolstart.

Eva Rönnbäck, personalansvarig i Peab, säger: "Peabskolan kommer att tillhandahålla både gymnasiets nationella byggprogram och PRIV (individuellt program med inriktning på bygg för obehöriga elever). Solna stad och Peab har nu inlett diskussioner i positiv anda om tänkbara samarbetsformer. Jag har mycket goda förhoppningar om att vi ska lyckas hitta former för ett samarbete som kommer att ge mervärde för både Solna stads ungdomar och för Peabskolan."

Henrik Kelfve, ordf i barn- och utbildningsnämnden, tycker att Peabs skolsatsning är suverän: "Vi har många stora pågående och planerade byggprojekt i Solna. I flera av dessa är Peab involverade. Det kommer att behövas massor av duktiga byggnadsarbetare. Peabskolan ligger helt rätt i tiden."

Peabskolan planerar att samarbeta med Solna Gymnasium.
image16
Här smids framtidsplaner för skolan: Cecilia Strömberg, förvaltningschef barn- och utbildningsförvaltningen Solna stad, Maria Hernroth, skolchef Peab, Sofia Soc, bitr rektor Solna Gymnasium, Eva Rönnbäck, personalansvarig Peab, Birgitta Nenzen, gymnasiesamordnare Solna stad och Henrik Kelfve, ordf i barn- och utbildningsnämnden.




För mer information:

Henrik Kelfve, 070-3447170, www.kelfve.se

Petter Lindfors, politisk sekreterare, 073-660 94 49


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0