Samma gamla socialdemokrati

Igår kväll var det socialdemokraterna och Mona Sahlins tur att inta scenen i Almedalen. Därefter bagav sig Sahlin till Kongresshallen för att delta i "Efterfrågat" en utfrågning av Lars Adaktusson. I Sahlins anförande kunde man inte se mycket av självkritik. I utfrågningen av Adaktusson var Sahlin tydligare. Hon sa då att socialdemokraterna inte kan vinna valet 2010 på samma politik som de förlorade med 2006. En sund och bra inställning. Vad Sahlin inte gav besked om under gårdagen var hur deras politik förändras.

Ett tydligt exempel på att socialdemokraterna inte förändrats ett dugg är dock beskedet om fastighetsskatten. De vill höja skatten för de högst taxerade villorna. Fastighetsskatten är en omotiverad skatt. Det är helt orimligt att man ska straffas för att man köpt något för redan hårt beskattade pengar. Inte nog med att socialdemokraterna tycker att det är en bra idé - nu vill de dessutom göra skatten progressiv. Allt i rättvisans namn. Dessvärre har Sahlin och socialdemokraterna, enligt mig, en definition av rättvisa som är helt skruvad.

Ett tydligt besked gav Mona Sahlin dock. Hon sa: "Jag ska fortsätta vara oppositionsledare. I två år till i alla fall. Som mest." Det innebär alltså att hon lämnar sin post om vänsterpartierna inte vinner nästa val. Hennes karriär som s-ledare blir då historiens kortaste. Det kan jag leva med.

* Bild tv: Lars Adaktusson; Bild th: Mona Sahlin

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0