Här får elever med dyslexi kunskap


I fredags arrangerade Ängkärrskolan i Solna en idé- och inspirationsdag. Ängkärrskolan är en specialskola för dyslektiker. Skolan presenterar sig som Sveriges enda skola för elever med specifika läs- och skrivsvårigheter - dyslexi. Syftet med dagen var att informera om hur skolan arbetar och att erbjuda seminarier med ett antal intressanta föreläsare. Totalt genomfördes cirka 40 seminarier och deltagarna kom från hela landet.



Några exempel ur programmet:
- Specialpedagoger föreläste om hur de arbetar och hur de kartlägger elevernas förutsättningar.
- Karlstads universitet berättade om "det vidgade textbegreppet".
- Rutger Igelman, författare och lärarutbildare talade om om "besjälat lärande".
- Elever från skolan presenterar elevarbeten.

Dagens höjdpunkt var prisutdelning till tre elever som genom ett stort engagemang har tagit stora kunskapssteg och varit goda förebilder.


Jag talade en stund med biträdande rektor Susann Bille-Bergman. Det går inte att ta miste på hennes engagemang för eleverna. Flera före detta elever på skolan, som var närvarande under dagen, kom fram till Susanne med stora leenden. Den ömsesidiga respekten var slående. På Ängkärrskolan möts varje elev utifrån sina specifika förutsättningar. Deras utgångspunkt är att alla kan lyckas. Mer av detta synsätt vill jag se i alla skolor. 
Susanne Bille-Bergman

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0