I trygghetsnarkomanernas land

Idag har jag deltagit i trygghetsrådets konferens. Politiker och tjänstemän från ett flertal av stadens nämnder och förvaltningar medverkar. Detta för att kunna arbeta med trygghetsfrågorna på bred front. På förmiddagen fick vi höra på två föredrag som båda var mycket intressanta. Det första hölls av Robert Ekman, docent vid Karolinska institutet och sakkunnig i systematiskt säkerhetsarbete på Räddningsverket. Han talade om vad Safe Community är. Solna stad har för avsikt att ansöka om att bli en Safe Community. Det innebär att man måste leva upp till ett antal trygghetsaspekter.

Det andra föredraget hölls av David Eberhard (bilden) som är författare och sektionschef för psykakuten på S:t Görans sjukhus. Han vänder verkligen upp och ner på föreställningarna om trygghet. David Eberhard har skrivit en uppmärksammad bok som heter "I trygghetsnarkomanernas land". Han menar att vårt överdrivna behov av trygghet och kontroll i praktiken gör oss allt räddare och närmast livsoförmögna. Själva staten har drabbats av panikångest och torgskräck. Boken ligger definitivt näst på kö. Den killen var verkligen en frisk fläkt.

Nu på kvällen har jag också deltagit på Moderaternas Huvudstasektions årsmöte. En välbesökt tillställning med trevliga människor. Extra trevligt att en av Solnas moderata riksdagsledamöter, Karl Sigfrid, talade. Sektionens ordförande, Suzanne Holtzberg-Anderlid, omvaldes. Hon lovade full fart vilket lovar gott.

Kommentarer
Postat av: Annika

Låter spännande, hoppas vi får bli ett Safe Community ! Jag tror ändå att många Solnabor känner sig trygga men det kan alltid bli bättre.

2008-03-19 @ 08:36:24

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0