Klubbslag för Solnas utveckling

image47
Kommunstyrelsens uppgift är främst att förbereda ärenden till kommunfullmäktige och verkställa kommunfullmäktiges beslut. På sammanträdet igår kväll fattades det ett stort antal beslut. Här kommer ett axplock:


- Bostadsstiftelsen Signalisten ska bygga ett sju våningar högt hus i kvarteret Turkosen, vid korsningen Hannebergsgatan/Skytteholmsvägen. Lägenheterna kommer att vara hyresrätter för 65+. Det innebär att vi skapar drygt 20 centralt belägna bostäder för våra äldre Solnabor.

- Ytterligare ett par beslut fattades som krävs för att bygga den nya stadsdelen Ulriksdal. Bland annat godkändes detaljplanen för kvarteret Kapplöpningen. Den innehåller cirka 225 bostäder, förskola och kontor mot E4:an.

- Beslut om att ta fram en ny detaljplan över Bergshamra centrum. Syftet är att möjliggöra bostadsbebyggelse och utveckling som ska leda till en trivsammare stadsdel.

- Beslut om att ta fram en ny detaljplan för kvarteret Fältet mellan Solnavägen och Västra vägen. Shellmacken är uppsagd och kommer att flyttas. Istället ska uppemot 300 nya bostäder byggas.

- Beslut om att ta fram en detaljplan för det nya Universitetssjukhuset.

- Beslut om en ny Trygghetspolicy för Solna stad. Beslutet innebär också att staden står bakom en intresseanmälan för "Safe Community".

- Beslut om en övergripande jämställdhetsplan.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0