Solnas framsteg ger (s) ingen ro

image45Socialdemokraternas gruppledare i Solna, Johanna Graf, förutspår kaos och otrivsel - igen. Det finns dock ingen anledning att oroa sig för den sakens skull. Hennes förutsägelser slår aldrig in. Denna gång handlar det om utvecklingen av området kring Solna station med nationalarenan och Mall of Scandinavia.

Johanna Graf anser inte att Solna ska växa eller vara värdstad för dessa fantastiska anläggningar med spännande innehåll. Skälet är att trafiklösningarna inte är tillräckliga. Nu ägnar hon sina dagar åt att kritisera regeringen för att de inte satsar tillräckligt på infrastrukturen kring Solna och Stockholmsregionen. Den kritiken för även vi i det blåa laget fram. På samma sätt som vi gjorde i årtionden gentemot den gamla röda regeringen. Då var Johanna Graf tyst som en mus.

Nu har vi en regering som lyssnar och som har förståelse för vår situation. Däremot får vi inte alltid fram alla de investeringar som vi önskar. Det vore nog konstigt. En hel del är dock på gång som Johanna Grafs gamla regering inte mäktade med. Vad Johanna Graf inte inser är att vi genom satsningar framåt skapar underlag för genomgripande investeringar i spår och vägar. Genom satsningarna på Karolinska och Norra station får vi en tunnelbana från Odenplan. Genom nationalarenan får vi tvärbanan till Solna station etc.

Stockholmsregionen måste få växa. Vill vi ha tillväxt och arbetstillfällen går det inte att blicka bakåt. Om man då ska satsa på spännande saker som nationalarenan och Mall of Scandinavia finns det ingen bättre placering. Här finns redan en knutpunkt av kommunikationer. Dessutom är området idag sunkigt och trist. Nu investerar näringslivet miljarder i att skapa Skandinaviens hetaste område för upplevelser och shopping.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0