Invigning av Peabskolan

I fredags invigdes officiellt Peabskolan i Solna. Gymnasieskolan har idag av 26 elever, men fullt utbyggd ska den ha närmare 100. Det vita huset, som tidigare var en del av Hagalundskolan, är omgjort till ett modernt byggymnasium. Bland annat har två våningsplan blivit en stor bygghall.

Byggbranschen behöver duktiga medarbetare. Det gäller inte minst i Solna eftersom Peab har några gigantiska projekt på gång här. Exempel på detta är de nya stadsdelarna Ulriksdal och Arenastaden. Det kommer att behövas många duktiga byggnadsarbetare till dessa intressanta projekt. Vem vet bättre vilken kompetens som krävs än byggbranschen själv?

Peabskolan erbjuder även PRIV - programinriktat Individuellt program. Denna del av skolan är speciellt inriktad mot elever som saknar något av grundskolans basämnen men som har ett gediget intresse av och talang för byggande.

I mitt tal i samband med invigningen framförde jag att Solnas stora framgångar till stor del bygger på våra partnerskap. Peabs samarbete med Solna Gymnasium och Solna stad berikar vår stad mycket. Skolchefen fick ett Solnastandar i gåva så att hon inte glömmer vilken god samarbetspartner vi är. Skolans rektor fick en samling böcker till skolans bibliotek som alla handlar om Solna.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0