Besök på förskolorna Dragonen och Tunet


Igår besökte förvaltningschefen och jag förskolorna Dragonen och Tunet i Bagartorp. De ligger båda granne med den stora utbyggnaden av Järvastaden. Trots att det byggs och planeras över 1700 bostäder in på knuten ligger förskolorna i en underbar naturmiljö. I den nya bebyggelsen kommer det att tillkomma fler förskolor. Dessa befintliga kommer dock inte ha några svårigheter att locka till sig barn.

Förskolan Tunet ligger i ett naturskönt område med skogen inpå knuten. Deras profil, natur och miljö, är därför självklar. Barnen får ofta gå i skogen och lära känna dess invånare. Dragonens förskola arbetar med Reggio Emilia-pedagogik. Det innebär att man utgår från det forskande barnet och tillvaratar barnens nyfikenhet och lust att lära. Ett stort tack till personalen på förskolorna, med rektor Eva-Lotta Aste och biträdande rektor Carin Gäversten i spetsen, för ett givande besök.

* Bilden: Den mörkröda bebyggelsen är ny. Järvastaden till vänster om järnvägen och Ulriksdal till höger. Förskolorna Dragonen och Tunet ligger mycket strategiskt till.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0