Kommunism ger fattigdom

Aldrig förr har svensk media granskat en kommunistisk diktatur som nu. Äntligen belyser man vad kommunism leder till för samhälle. Den magnifika invigningen av OS var imponerande. Mindre imponerande var regimens propaganda som i högsta grad var närvarande. Särskilt tydligt var detta när små, söta barn i minoriteternas folkdräkter bar in den kinesiska flaggan. Minoriteter som i den röda vardagen lever på undantag. Denna reflektion gjordes även av en svensk sportjournalist i SVT. Mycket bra!

Ett tydligt exempel på hur en kommunistisk diktatur fungerar är att tränare och idrottsutövare från Kina inte får uttala sig till media. Allt ska gå via myndigheterna. Helt bisarrt! Det verkar som om de kommunistiska ledarna själva inser att deras land har sidor som är besvärande. Varför tystar man annars människor som rimligen borde ha yttrandefrihet?

Enligt SVT är Kina det land i världen där inkomstklyftorna är störst. Är inte det lite märkligt eftersom det är kommunisternas affärsidé att motverka klyftor? Här ser vi vad kommunism leder till. Min uppfattning är att inkomstskillnaderna är i sig ointressanta. Det viktiga är att alla människor har en grundläggande trygghet. Med det menar jag bland annat tillgång till utbildning, vård och ett rättssäkert samhälle. Alla ska ha möjlighet att lyckas och ingen ska fara illa.

Det ska bli intressant att höra vad den svenska vänstern gör för reflektioner. Troligen följer de den röda handboken och spelar upp en teater där obekväma sanningar tigs ihjäl. Precis som dagens OS-invigning. Mycket vacker yta men unket innehåll.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0