Valfriheten hotas av (s)

Moderaterna och den borgerliga majoriteten ökar successivt valfriheten för solnaborna - inte minst inom skolan. Vår utgångspunkt är att alla människor är olika. Alla har unika förutsättningar, behov och drömmar.


Vi har slagit fast att skolans huvudfokus alltid ska vara att förmedla kunskap. Denna kärna inom skolan kompromissar moderaterna aldrig med. Alla skolor ska ge eleverna så goda möjligheter som möjligt.


Däremot vill vi att skolorna själva ska ha stor frihet att utforma verksamheten. Tiden då skolan lastades med allt fler sidouppgifter är över. Desto fler varianter av pedagogik, inriktningar och profiler det finns - desto större är möjligheten att ge varje barn de bästa förutsättningarna att lära.


Eva Eriksson (s) kritiserar i en insändare i Mitt i Solna moderaterna för att vi välkomnar nya friskolor i Solna. Det är inte förvånande eftersom (s) är negativa till i stort sett all skolverksamhet som inte drivs av kommunen. Den borgerliga majoriteten har infört en valfrihet som utnyttjas av tusentals solnaungdomar. Den friheten vill (s) ta bort.


Hagalundsskolan stängdes eftersom allt för få elever valde skolan. Det accepterar inte (s). De hävdar, vilket är sant, att skolan skulle vara kvar om den inte utsatts för konkurrens. Detta är ett ovanifrån perspektiv vi aldrig ställer upp på. Skolan finns till för eleverna - inte tvärtom.


Valfriheten leder till mångfald och ger medborgarna frihet. (s) hävdar att de ställer upp på detta. Deras sanna ansikte kommer dock fram när medborgarna, enligt (s), väljer fel. Socialdemokraternas attack på moderaterna är i själva verket ett generalangrepp på valfriheten.


* Bilden: Av de 9 284 barnen och ungdomarna i Solna har 35 procent (3 263) valt andra alternativ än de kommunala. 67 procent av gymnasieeleverna väljer andra skolor.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0