Randigt förbud

En förskola i Gällivare har förbjudit barnen att bära randiga och prickiga kläder. Skälet är att en anställd får huvudvärk av mönstret. Nu ska alla barnen på förskolan endast ha enfärgade kläder. Självklart ska arbetsmiljön för personalen på förskolorna vara så bra som möjligt men detta är löjligt.

Låt oss anta att detta blir en trend i samhället. Plötsligt får man inte åka buss med rutig mössa, göra sina ärenden på banken med slingor i håret eller handla mat orakad. Dessa personalgrupper är väl inte mindre viktiga? Det finns säkert enstaka människor som påverkas negativt av starka färger eller mönster. Det kan aldrig bli skäl till att förbjuda människor att klä sig som de vill.

En annan tanke som slår mig är varför man väljer att lösa situationen med ett förbud. Kan man inte tala med föräldrarna och be dem att välja kläder utan starka mönster? Skulle personalen på min dotters förskola framföra det skulle jag naturligtvis vara tillmötesgående.

Det framgår inte vilka sanktioner förskolan i Gällivare tänker vidta om ett barn trots allt har ett par randiga strumpor på sig. Blir man stoppad i dörren eller får barnen gå barfota hela dagen? Om det hela skulle leda till en juridisk process skulle förskolan bli mosad. De beiga uniformernas land är inte Sverige 2008.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0