Alliansdag i Almedalen

Idag genomförde de fyra allianspartierna, för första gången, en gemensam alliansdag i samband med politikerveckan i Visby. Det täta samarbetet är en styrka som det röda laget har mycket svårt att matcha.

Dagen inleddes med ett samtal mellan ungdomsförbundens ordföranden. Därefter resonerade en panel, bestående av lokala företrädare från de fyra partierna, om hur man bygger starka lokala allianser. Därefter kom seminariet som en ej namngiven socialdemokratisk ombudsman ansåg vara veckans höjdpunkt. Alliansens partisekreterare hade ett panelsamtal under rubriken: "Så vinner vi valet".

Ombudsmannen verkade förvänta sig att valplanen och alla taktiska övervägandena skulle läggas på bordet. Det om något hade varit en nyhet. Nu var innehållet (tack och lov) förutsägbart, självklart men också bra. För det första ska alla goda resultat av den förda politiken kommuniceras. För det andra ska ett gemensamt valmanifest inför valet 2010 tas fram. För det tredje ska alliansen visa att man förmår ta ansvar och leda Sverige framåt. För det fjärde ska alliansen utvecklas i hela landet. För det femte ska frågan om regeringsalternativen riktas mot de tre vänsterpartierna.

Dagens höjdpunkt var när partiledarna intog scenen på Donners plats. Torget var välfyllt av alliansvänner och enstaka ambitiösa socialdemokratiska ombudsmän. Solen sken och det hela blev en trevlig stund. Varken mer eller mindre. Sammantaget är jag förvånad över att partiledarna inte tog tillfället i akt och släppte några frihetliga reformer. Det blev förvisso en utredning om hur konkurrensen kan ökas. En dag som denna bör man ta fram den stora kanonen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0