Spansk förskola växer i Solna


Spanska Skolan är en enskilt driven skola och förskola som har sin verksamhet på Västra Vägen i Solna. Skolan erbjuder undervisning i spanska språket och spansktalande länders kultur och samhällsliv ges extra utrymme. Det krävs inga förkunskaper i spanska och skolan är öppen för alla oavsett modersmål. Timplanen för Spanska skolans grundskola är utökad för att få tid till profilen, det innebär en lite längre skoldag än vanligt. Man arbetar även med profilen i fritidsverksamheten och på förskolan.

Grundskoledelen kommer att flyttas till andra lokaler vilket skapar utrymme för fler förskoleplatser. Detta är välkommet eftersom det idag finns en kö till förskolan. Barn- och utbildningsnämnden fattade igår beslut om att utöka tillståndet med 20 barn till totalt 60. Spanska skolans förskola öppnade i januari 2007.

Eftersom Spanska Skolan drivs av Medborgarskolan, där jag sitter i styrelsen, var jag jävig. Det innebär att jag lämnade sammanträdet och gav klubban till vice ordföranden Eva Eriksson (s). Socialdemokraterna i nämnden hade dessbättre inget annat förslag än att bevilja tillstånd. Det hade däremot vänsterpartiet som yrkade på avslag eftersom deras linje är att all verksamhet måste drivas av kommunen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0