Satsning på Solnas lärare och rektorer

PRESSMEDDELANDE
Moderaterna
Henrik Kelfve (m), barn- och utbildningsnämndens ordförande

Solna gör en unik satsning på rektorer och lärare. Meritvärden, läsförståelse och behörighet till gymnasiet är i fokus när två miljoner kronor satsas på ett unikt utvecklingsprojekt. Solnas rektorer ska besöka högpresterande skolor i Europa med liknande förutsättningar som Solnas och se hur de arbetar. Målsättningen är att bli topp tre i Stockholms län inom tre år.

- Satsningen tar sikte på Solnas elever och deras skolresultat. En grundförutsättning för bra lärande är motiverade och kunniga lärare och rektorer som tillåts att utvecklas. Vi vill ge dem samma verktyg som högpresterande skolor i Europa använder sig av idag. För att bli bäst ska man lära av de bästa, säger Henrik Kelfve (m) barn- och utbildningsnämndens ordförande i Solna.

- Solna går i bräschen inom många områden och nu vill vi bli topp tre på skolområdet. Satsningen är en komponent i vårt helhetstänk kring ökat lärande för elever. En akademi för de bästa lärarna kommer också att bildas. Tanken är att den ska fungera som en arena för kreativitet och idéutbyte. I Solna ska lärarna ha de bästa möjligheterna att utvecklas. Att satsa på kunskapsutbyte runt om i Europa och på hemmaplan mellan rektorer och lärare blir unikt, avslutar Henrik Kelfve (m).

Kommentarer
Postat av: Edvin Ala(m)

Du får lite gratispress ; )http://blogg.svd.se/ledarbloggen?id=10192

2008-11-05 @ 22:57:46
URL: http://www.edvinalam.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0