Solna – ett moderat föredöme


I helgen var jag inbjuden att tala på ett stort arrangemang i Eskilstuna. Konferensen anordnades av de moderata länsförbunden i Uppsala, Värmland, Södermanland, Örebro, Gävleborg, Dalarna och Västmanland. Varför bjuder man då in ett kommunalråd från Solna? Anledningen är att vi lyckats väl med vårt arbete - såväl med moderaterna som förening som med styret av Solna.


Det är intressant att reflektera över varför det går så bra för Solna och moderaterna. Det handlar i grunden om ett gott ledarskap. Vi har vinnlagt oss om att formulera och kommunicera tydliga mål. Ett exempel på detta är vårt regeringsprogram för Solna. Det kan inte råda några tvivel om vad vi vill uppnå och vad vi prioriterar.


Solna är inte en typisk moderat kommun. Exempel på detta är att vi bara har tre procent villor. Hälften av bostäderna är hyresrätter. Moderaterna fick 45,3 procent av rösterna i förra valet. Något rätt måste vi ha gjort. Vi har 7,5 procentenheter större stöd i kommunalvalet jämfört med riksdagsvalet. Detta trots Reinfeldteffekten i förra valet. Slutsatsen är att lokalt arbete spelar stor roll.


Mitt anförande handlade i huvudsak om vårt lokala arbete utifrån fyra områden - politik, kampanj, utbildning och rekrytering. Vad jag sa? Det får du veta om du blir medlem i moderaterna och hjälper oss att vinna nästa val.
 

Kommentarer
Postat av: Kd-Malin

Och jag som tror att det går så bra i Solna för att vi Kristdemokrater är med och styr sedan tre mandatperioder, och allt som oftast lyckas balansera upp de allra mest vansinniga moderat-förslagen ;-)!2008-10-07 @ 14:51:41

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0