Solna Gymnasium 60 år

I år blir Solna Gymnasium 60 år. Det firades i fredags kväll med en jubileumsmiddag i skolan. Under kvällen hölls ett antal anföranden och presenter delades ut. Här kan du läsa det anförande jag höll från barn- och utbildningsnämnden. Vår present var ett träd som symboliserar kunskapens träd.

Solna gymnasium,

I 60 år har du kämpat för att ge elever kunskaper och färdigheter. I 60 år har du erbjudit unga människor nödvändiga redskap så att de av egen kraft kan skapa ett gott liv.

Du har varit med om glansdagar då skolan var erkänd som en institution som stod för tydliga värderingar och kunskap. Du har också upplevt en tid av vikande elevunderlag, bekymmer och kris. Men det är i svåra tider de stora, trygga och visionära träder fram. Detta är du ett levande exempel på.

De senaste åren har utvecklingen varit fantastisk. Idag är glansdagarna åter här. Det finns all anledning att vara stolt över dig och det du står för. Erfarenheten av resan är att allt är möjligt om bara modet och viljan finns.

Solna gymnasium, du är en byggnad som blir allt vackrare med åren. Men framför allt är du de människor som dagligen vårdar dig. Elever, lärare och inte minst rektorn som sköter om dig som du vore hennes eget barn. Utan alla dessa människor vore du bara glas och betong. Det är dessa eldsjälar som ger dig liv och utstrålning.

Ta vara på erfarenheterna från dina första 60 år. Glöm inte att kunskap är det fundament du vilar på.  För att hjälpa dig att minnas detta vill barn- och utbildningsnämnden överlämna en gåva.

Låt detta, kunskapens träd, stå här som symbol för ditt syfte. Att fortsätta att bidra till unga människors ljusnande framtid.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0