På väg till Azerbajdzjan


Idag reser jag med Jarl Hjalmarson Stiftelsen till Azerbajdzjan. Mitt uppdrag är att tala om allianssamarbete med företrädare för National Independent Party of Azerbajdzjan (NIPA). Landet styrs idag av en socialistisk diktatur. Andra partier är dock tillåtna. På grund av splittring har de inte lyckats utmana makten. Det finns närmare 60 oppositionspartier varav många är center-right. Min roll är att beskriva hur man kan samarbeta framgångsrikt mellan olika partier på ett lokalt plan.


Jarl Hjalmarson Stiftelsen arbetar för moderaterna med internationellt samarbete gentemot systerpartier runt om i världen. Huvudfokus ligger på utvecklingsländer där en demokratisk process är inom räckhåll. Det är förstås alltid en definitionsfråga. En viktig utgångspunkt är att vi ska kunna verka utan att bli arresterade. Det känns tryggt :-)


Resan till Azerbajdzjans huvudstad Baku går via Frankfurt. I skrivande stund sitter jag på planet dit och får bakgrundsinformation av Katarina Wallberg (bilden) som arbetar på Jarl Hjalmarson Stiftelsen.
 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0