Grattis Sverige - who ever you are!

Här kommer ett stort grattis till Sverige. Inte bara till knätofsarnas och lintottarnas Sverige. Min gratulation riktar sig till allt det goda som Sverige består av idag. Grattis Sverige för att vi äntligen skapar ett land som uppmuntrar hårt arbete, risktagande och förkovran. Ett land där du värderas efter dina handlingar snarare än ditt ursprung eller din övertygelse.

Grattis till alla goda sidor av det svensken förknippas med. Till vår rika historia, vårt kulturarv men också till det nya. Grattis till ett Sverige som vågar förändras med tiden. Till ett land som välkomnar övriga världens goda sidor. Vem som är en riktig svensk avgörs inte av hudfärg, språk, religion eller kultur. En riktig svensk är den som efter bästa förmåga bidrar till att göra vårt land öppnare, tryggare och rikare.


* 1983 blev den 6 juni officiell nationaldag. Nationaldagen firas till minne av att Sveriges konung 6 juni 1809 undertecknade den regeringsform som ligger till grund för vår tids grundlagar. Det skedde samma dag som Gustav Vasa tillsattes som Sveriges kung (6 juni 1523 ). Även den nuvarande regeringsformen är undertecknad 6 juni 1974. Nationaldagen blev helgdag år 2005.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0