Vårdnadsbidrag införs i Solna

PRESSMEDDELANDE
Moderaterna i Solna stad
Henrik Kelfve (m), barn- och utbildningsnämndens ordförande


Den borgerliga majoriteten i Solna har nu beslutat att införa vårdnadsbidrag från den 1 oktober i år. Vårdnadsbidraget betalas ut med 3000 kronor per månad per barn och kalendermånad för barn som är folkbokförda i Solna och som inte har plats i förskoleverksamhet. Bidraget kan betalas ut för barn mellan 1 och 3 år.


- Beslutet om att införa vårdnadsbidrag ökar valfriheten för Solnas barnfamiljer. Det blir också ett rättvisare system eftersom alla barnfamiljer får stöd. Det känns mycket tillfredsställande att fatta beslut som ökar möjligheterna för föräldrar att spendera tid med sina barn, säger barn- och utbildningsnämndens ordförande Henrik Kelfve (m).

Kostnaden för vårdnadsbidraget är svår att beräkna eftersom kalkylerna bygger på ett antal osäkra faktorer. Bedömningen är dock att reformen kostar 6 miljoner kronor per år. Barn- och utbildningsnämnden får därmed ett tillskott på 1,5 miljoner kronor för det sista kvartalet 2008. Därmed kommer införandet av vårdnadsbidraget inte att ske på bekostnad av någon annan verksamhet.

För mer information:
Henrik Kelfve (m), barn- och utbildningsnämndens ordförande Solna stad, 070-344 71 70
Petter Lindfors (m), politisk sekreterare Solna stad, 073-660 94 49


Kommentarer
Postat av: Annika

Hej Henrik! Har man ändå rätt att stå på kö för dagisplats även om man får vårdnadsbidraget?

2008-07-01 @ 13:01:15
Postat av: Henrik

Det går självklart bra att stå i kö samtidigt. Jag tror många kommer utnyttja vårdnadsbidraget i avvaktan på att få plats på den speciella förskola man önskar.

2008-07-01 @ 17:12:13
Postat av: Malin

Haha... Visst inte att du tyckte det var så fantastiskt med vårdnadsbidrag - men det glädjer mig stort att du kommit til insikt!!

/M

2008-07-03 @ 18:31:33

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0