Gärna debatt men i rätt forum

Det väldebatterade inlägget jag gjorde på första maj träffade oppositionsrådet i Solna Johanna Graf (s) rakt på den ömma tån. Det finns ingen hejd på hur hon nu vrider och vänder på mina ord för att ge igen. Till fullmäktiges sammanträde på måndag har hon därför ställt en enkel fråga till kommunstyrelsens ordförande Lars-Erik Salminen (m). Den innehåller fem direkta sakfel. För min del tar jag gärna debatten om vad socialismen har på sitt samvete, men det är knappast en fråga för kommunfullmäktige i Solna. Det blir också märkligt om Salminen ska tvingas ta en debatt om mina åsikter. Denna blogg är dock ett bra forum. Det är lite det som är poängen. Ännu har jag inte sett några yttringar från Graf här.

För det första skriver Graf i sin fråga till fullmäktige att jag förtalat socialdemokratin i grova ordalag. Vad hon inte nämner är att jag inte med ett ord nämner socialdemokraterna i mitt inlägg. Mitt inlägg handlade om socialismen och kommunismen. Vidare skriver hon helt felaktigt att jag jämställer Mona Sahlin med nazister, fascister och kommunister. Inte heller Sahlin nämner jag i min text. Däremot hade jag med henne på en bild tillsammans med andra partiledare som också har eller har haft den röda fanan som symbol. Dessa partiledare är uteslutande socialister eller kommunister.

En kritik jag får som jag håller med om är att Solna stads vapen inte ska vara med på enskilda politikers bloggar. Loggan tog jag självmant bort för flera veckor sedan. Den kom dit i farten när jag entusiastiskt skapade min blogg. Att Johanna Graf gör stort nummer av detta nu, långt senare, blir rent av fånigt. Hon kritiserar också att jag presenterar mig på bloggen som skolborgarråd. Det har jag inte gjort men väl som skolkommunalråd. För att det inte hädanefter ska råda något tvivel om vem som står bakom inläggen på min blogg vidtar jag följande åtgärder. För det första skriver jag nu "Skolpolitiker i Solna". Jag har också lagt till följande text i sidhuvudet: "Om inget annat anges uttalar jag mig på bloggen i egenskap av privatperson". Eftersom Johanna Graf presenterar sig som oppositionsråd på sin blogg utgår jag ifrån att hon vidtar samma åtgärder.

Vidare menar hon att mitt inlägg är historielöst och djupt kränkande. För att belägga detta tar hon en av mina meningar ur sitt sammanhang. Denna mening och bilderna på partiledare tog jag bort när jag fick klart för mig hur feltolkat mitt inlägg blev. På vilket sätt inlägget är historielöst har ännu inte framkommit. Johanna Graf må känna sig kränkt. Det förtar inte huvudbudskapet i mitt inlägg. Ett budskap som Graf inte med ett ord bemött. Nu får hon en ny chans:

Den röda fanan som symbol har använts, och används fortfarande, av diktaturer och förtryckande regimer. På första maj går organisationer på vänsterkanten med fanan i vinden och skanderar exempelvis "klass mot klass". Miljontals människor har mist livet och ännu fler har förföljts av kommunistiska och socialistiska regimer. Detta är historiska och dessvärre nutida faktum. Det innebär inte att jag likställer socialdemokraterna med dessa ondskans krafter. Kampbudskapen som på ett osmakligt sätt ställer grupper i samhället mot varandra kommer inte från socialdemokraterna. Det har jag aldrig påstått, vilket Johanna Graf felaktigt hävdar. Men - socialdemokratin använder sig av samma symbol. Det är direkt stötande för många människor. Detta förhållande blundar Graf för.

Slutklämmen i Johanna Grafs fråga tar priset. Eftersom hon anser att jag har fel värderingar undrar hon om de värderingarna också ligger till grund för skolans värdegrund. Skolan styrs politiskt utifrån regeringsprogram, budget och andra beslut. Mina värderingar bygger på en tilltro till varje människas rätt till liv, frihet och egendom.  Om detta påverkar skolorna är det först genom demokratiska beslut där Johanna Graf har alla möjligheter att reservera sig. Johanna Graf använder sig av anfall som försvar. Det kan vara en fungerande taktik men i det här fallet blir det bara dumt. Bemöt gärna det jag framför men gör det i rätt forum och försök förstå vad jag skriver istället för att medvetet misstolka.


Kommentarer
Postat av: Annika

Ja, vad säger man! Har verkligen inte Johanna Graf något annat att göra eller debattera?? Är det sånt här hon ska ta upp i valrörelsen, i så fall blir sympatierna för socialdemokraterna ett bottenskrap. Det finns viktigare budskap att framföra till Solnaborna!



Stå på dig Henrik, din blogg är bra!

2008-05-27 @ 13:10:00
Postat av: Henrik

Annika,

Tack för de vänliga orden. Det värmer.

2008-05-28 @ 09:01:50

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0