Besök på förskolan Dungen

Idag har förvaltningschefen och jag besökt förskolan Dungen. Personalen beskriver sin verksamhet och tar upp frågeställningar de har, min roll under dessa besök är att lyssna. Min ambition är att alla verksamheter ska få minst ett besök under mandatperioden, såväl kommunala som fristående.

Biträdande rektorn i Skytteholmsområdet Ann-Sofie Ingemansson och arbetslagsledaren Alicia Moreno Cruz tog emot oss och gav en guidad tur. Dungen har fyra avdelningar med barn i åldern 1-5 år. Förskolan har en stor gård och ligger i direkt anslutning till Skytteholmsparken. Arbetssättet inspireras av Reggio Emilias filosofi och pedagogiska förhållningssätt. Förra året åkte två av pedagogerna ner till Reggio i Italien för att hämta inspiration. I år åker ytterligare två.

Det pågår just nu renovering av lokalerna vilket ställer krav på flexibilitet. De delar av lokalerna som är färdiga är ljusa och fräscha. Fastighetskontoret har lovat att allt ska vara klart, inklusive ett moderniserat kök, i september. Då kommer samtliga lokaler att bli riktigt fina och funktionella.

Tack Ann-Sofie och Alicia för ett trevligt och givande besök!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0