Röda ledare 2

Den första maj skrev jag ett inlägg om socialismen, kommunismen och den röda fanan. Syftet med inlägget var att beskriva ondskan den röda fanan står för. Min uppfattning är att flaggviftandet på första maj är direkt stötande. Inlägget uppfattades dock som mycket provokativt eftersom jag hade med bilder på både svenska partiledare och historiska kommunistiska ledare. Det kan jag ha förståelse för. Min avsikt var givetvis inte att hävda att oppositionsledaren i Sverige 2008 har samma människosyn och politiska uppfattning som gamla kommunistiska ledare. Därför har jag tagit bort inlägget. Det första stycket i mitt ursprungliga inlägg låter jag dock kvarstå:


"Idag, på första maj, går socialister och kommunister sida vid sida för att protestera. De röda fanorna vajar stolt i vinden. Alla i tågen står bakom ideologier som underkänner människans egen förmåga. Alla anser de att staten ska vara stor och människan liten. Alla anser de att politisk makt ska användas för att styra människors värderingar. En del vill använda demokrati och reformer för att uppnå sina mål. Andra är beredda att ta till vapen och folkmord. Enade står de dock bakom samma fana som färgats röda av åtskilliga miljoner människors blod. För de människor som själva upplevt den brutala socialismens förtryck eller som har mist anhöriga är dagens demonstrationer ett hån."


Imorgon kommer troligen Stockholm City att ha en artikel om detta.

Kommentarer
Postat av: Victor Mangs

Måhända har de inte samma människosyn, men idéerna de delar leder om de genomförs i praktiken ofrånkomligt till förtryck och folkmord. Du kunde gott haft kvar inlägget.

2008-05-08 @ 22:28:18
Postat av: George

Bra nån vågar säga sanningen om det där människo fötryckande anhanget.. Sossarna & vänster packet i gamla sovjet är inte så långt ifrån varandra egentligen.. Där man tycker man kan offra enskilda individer bara för att kollektivet har ett visst behov, det är många människor som fått sin tillvaro förstörd, alldrig kunant kmma nånvart i livet på grund av det där skiten som dom förmedlar.. Hatar allt vad centralstyrning heter..

2008-05-12 @ 16:34:11
Postat av: Nicolas

Jag såg inte ett ord om socialdemokraterna i texten. Men med tanke på uttalanden av flera socialdemokratiska partiledare är väl de ideologiska likheterna mellan dem och andra socialistiska ideologier inte helt främmande.



Palme stödde Nordvietnamn och Fidel Castro på Kuba. Anita Gradin hyllade Sovjetunionens "målmedvetna arbete för fred och samförstånd". Birgitta Dahl stödde Pol Pot som var ansvarig för massmordet i Kambodja. Listan kan göras lång. Det gemnsamma ursprunget och de ömsesidiga politiska beroendet mellan S och V hindrar socialdemokratin att ta ovilkorlig ställning mot förtryckarideologier.



Jag efterlyser om någon hittar sakfel i Henriks blogginlägg. Jag har iaf inte hittat något.



2008-05-12 @ 19:20:12

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0