Sveriges bästa företagsklimat

Svenskt Näringsliv årliga ranking av företagsklimatet i landets kommuner presenterades idag. Solna återtog topplaceringen! Rankingen baseras främst på enkätsvar från totalt 35 000 företag, men också på statistik från SCB.

Carolina Brånby, ansvarig för Svenskt Näringslivs ranking av kommunernas företagsklimat, säger att Solna får toppbetyg av sina företagare och mycket goda värden i den företagsrelaterade statistiken. Solna är en ambitiös och företagsam kommun. Man är flexibel, lyhörd och snabb i responsen till företagen. Målet att vara bäst verkar fungera som en ledstjärna.

Den borgerliga majoriteten i Solna har målmedvetet arbetat under många år för att skapa ett gott företagsklimat. Stadens geografiska läge är naturligtvis gynnsamt. Kommunens eget handlande spelar dock stor roll. Det finns många kommuner med samma förutsättningar som befinner sig långt ner på listan.

De första 24 kommunerna i rankingen har borgerlig majoritet. Första röda kommun är Sundbyberg på plats 25. Det är ganska tydligt vilken politik som skapar goda förutsättningar för företagande och därmed för jobb.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0