Tyck till om den framtida skolmaten


Pressmeddelande från Solna stad
Henrik Kelfve (m), ordförande barn- och utbildningsnämnden


Nu ska föräldrar, elever och skolpersonal få vara med och tycka till om den framtida skolmaten. Det är föräldrar, elever och skolpersonal vid Bergshamraskolan, Ekensbergsskolan och Tallbackaskolan som nu uppmanas att svara på en enkät om den framtida skolmaten. Bakgrunden är att en ny upphandling av skolmat ska genomföras vid de tre aktuella skolorna och då vill ansvariga för skolan ha in synpunkter.


- Maten är viktig och vi vill att föräldrar, elever och skolpersonal ska bli delaktiga i ett tidigt skede. Vi vet att elever som äter bra kost presterar bättre, de får bättre resultat i skolan, säger Henrik Kelfve, ordf i barn och utbildningsnämnden.


Enkäten innehåller tio påståenden som ska poängsättas. Dessutom uppmanas föräldrarna att sätta ihop en egen veckomatsedel för sitt barn. Några av påståendena i enkäten:


• Det är viktigt att det finns mat som innehåller ekologiska produkter.

• Det är viktigt att skolan undviker maträtter som pizza, hamburgare och kebab.
• Det är viktigt att mitt barn tycker att maten ser god ut.
• Det är viktigt att serveringspersonalen är trevlig och har tid att prata med mitt barn.


För ytterligare information:

Henrik Kelfve (m), ordförande i barn- och utbildningsnämnden

08-734 25 44, 070-344 71 70, www.solna.se


Kommentarer
Postat av: Annika

Jättebra initiativ! I Södertälje har man slutat servera skolmat som innehåller transfetter..men det kanske Solna aldrig har gjort??

2008-05-29 @ 15:26:18
Postat av: Henrik

Det förekommer säkert transfetter idag, även om dagens upphandling också tar stor hänsyn till hälsoaspekter. I den nya upphandlingen är det inte otänkbart att man utesluter transfetter helt. Svaren på enkäten ger oss vägledning här. Om det är rimligt med en noll-ambition kan jag inte svara på i detta tidiga skede. Utgångspunkten är dock att maten ska vara smakrik, aptitlig och hälsosam.

2008-05-29 @ 21:03:15

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0