Vänstern vill stoppa utvecklingen av Solna

Vänsterpartiet driver en kampanj under namnet "Rädda Råstasjön". Namnet antyder att sjön behöver räddas. Jag undrar från vad. I deras kampanjmaterial står det att "Solna stad anser att planläggning tillsammans med strandskydd utgör ett tillräckligt starkt skydd för att bevara Råstasjöns naturvärden". Det stämmer. Råstasjön är skyddad genom att den folkvalda majoriteten avgör framtiden. Inom majoriteten värderar vi Råstasjön med omgivning högt.

Vänsterpartiet nöjer sig inte med det. De vill att sjön och ett område med minst 100 meter strandskydd görs till naturreservat. Det innebär att vi låser oss från all utveckling. Vänstern anser tydligen att sjöns värden ska nyttjas av kanadagäss och inte av människor. De ser utbyggnaden av arenaområdet och det ökande antalet människor som ett problem som ska stävjas.

Min uppfattning är att fler människor kring Råstasjön är något positivt. Med fler människor följer möjligheter att utveckla området med saker som människor tycker om. Det kan handla om lekplatser, motionsspår, belysning osv. Vågar man föreslå en liten restaurang? En uppskattad sådan finns exempelvis vid Lötsjön i Sundbyberg.

Bilden: Gröna stugan vid Lötsjön i Sundbyberg.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0