Brett stöd för hushållsnära tjänster

Skattelättnader på hushållsnära tjänster är positivt ur flera aspekter. Människor får bättre möjligheter att ägna sig åt livskvalitet. Det kan till exempel handla om att få mer tid med barnen och ändå ha möjlighet att göra karriär.

Demoskop har undersökt svenskarnas inställning till den borgerliga regeringens refom om hushållsnära tjänster. Hela 59 procent anser att reformen är positiv. Bara 31 procent anser att reformen är negativ. Därmed finns det ett brett folkligt stöd.

Nästan hälften av socialdemokraternas väljare är positiva. Det måste ställa till det för Mona Sahlin som gärna talar nedsättande om reformen. På socialdemokraternas hemsida kan man läsa följande om hushållsnära tjänster, skrivet av Susanne Eberstein (s):

"Den borgerliga regeringen strör pengar över de redan välbeställda".
Ursäkta?!? Hur kan en skattelättnad vara att strö pengar. Tror (s) att alla pengar i grunden är statens?

"Jag är övertygad om att de som köper hemtjänster har råd att betala det fulla priset".
De med lägre inkomster har nu också råd. I (s) Sverige är det bara höginkomsttagarna.

Som det nu är betalar alla inkomsttagare deras städning via sin skatt.
Är det sådan begränsad visdom som ligger till grund för (s) fördelningspolitik?

Jag är stolt över att regeringen infört skattelättnader för hushållsnära tjänster. Nu hoppas jag bara att begreppet hushållsnära kan vidgas ytterligare.


Kommentarer
Postat av: Ole Dahlberg

Sossar är i grunden notoriskt fördomsfulla, lögnaktiga och skenheliga.De vet att skattelättnder för hushållsnära tjänster är en fantastisk bra reform. Både för dubbelarbetande familjer och för att rensa upp en gigantisk svartjobbsmarknad - som sossarna och facken ignorerat för att kunna använda som varnande exempel under alla år vid makten...Någon borde räkna hur många sossar som hade hushållsnära tjänster 2006 och hur många som har det 2010. Jag kan garantera att de kommer vara fler då än 2006....

2008-09-10 @ 00:39:17
URL: http://politikbloggen.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0