Reepalus hemläxa

Malmös socialdemokratiska kommunstyrelseordförande, Ilmar Reepalu, intervjuas idag i en artikel i Sydsvenskan. I artikeln framför han överraskande ett antal högborgerliga åsikter. Huvudpoängen i artikeln är att Reepalu vill låta eleverna betygsätta lärarna. Om detta är ett bra förslag eller inte kräver en del fundering. Det som är både förvånande och roligt är dock Reepalus bakomliggande resonemang.

Lärarna är oerhört viktiga för elevernas möjlighet att lyckas i skolan. Ett bekymmer idag är att vi inte på ett bra sätt kan bedöma varje lärares prestation. Reepalu påstår sig ha letat efter ett sätt att gradera lärarnas skicklighet. Han anser också att de lärare som presterar bättre resultat ska ha högre lön. Vidare slår Reepalu fast att skolans möjligheter att lyckas inte främst handlar om resurser.

Det är kalasbra att Illmar Reepalu har ett antal sunda åsikter om skolan. Han har dock en enorm hemläxa att göra. Hans parti är starka motståndare till betyg rent generellt. Socialdemokraterna är också motsträviga när det gäller mer individuella och prestationsbaserade löner. Att då använda ett betygssystem för lärarna som grund för deras lön kan knappast få deras kongress att jubla.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0