Solnas skolor debatterade EU-frågor

På fredagen genomfördes den årliga debattävlingen om EU-frågor mellan Solnas skolor. Under förmiddagen pågick debatterna i fullmäktigesalen. Eleverna, som går i årskurs 9 och 1:an på gymnasiet, hade förberett sig på ett antal givna frågeställningar. Innan varje debatt lottades vilket lag som skulle vara för respektive mot. Lagen var mycket jämna och nivån på argumentationen var hög.

På eftermiddagen var det dags för final i Solna gymnasiums aula. Först avgjordes duellen om andra respektive tredje priset. Den matchen vann Råsundaskolan över Solna gymnasium. Vinnande skola blev Bergshamraskolan. De ställdes traditionsenligt mot ett politikerlag där undertecknad ingick. Traditionen att eleverna vann över politikerna höll i sig.

Detta årliga arrangemang är ett lysande exempel på hur skolorna kan arbeta framgångsrikt. Eleverna studerar EU, olika sakfrågor och lär sig att formulera och kritiskt granska argument. Dessutom tränas den retoriska förmågan och att tala inför en större grupp. Allt detta är oerhört viktigt att varje elev har med sig ut i livet. Stort grattis till Bergshamraskolan!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0